Barion Pixel
zoldoceankerteszet@gmail.com
Konyhakömény 30 DB MAG

Konyhakömény 30 DB MAG

Konyhakömény - Carum carvi
Cikkszám: Carum carvi
Kiszerelés: db
600 Ft
 db
Megosztás másokkal:
Rövid ismertető: Carum carvi

Termékismertető

A kömény kétnyári növény, az előző augusztusban elvetett magokból a következő nyáron lesz magot termő példány.
A kömény teljesen fagytűrő. Az augusztusban magról elvetett növények jól áttelelnek, különösebb védelem nélkül is. A tavasszal elvetett magok addig nem csíráznak ki, amíg a hőmérséklet nem alkalmas a növekedésre. A lakásban nevelt köményt tartsuk hűvös, kb. 10 °C körüli hőmérsékleten.
A szabadban, dézsában vagy szegélyágyi növényként nevelt köményt tehetjük közvetlen napra vagy félárnyékba is. A lakásban tartva, egész évben biztosíthatunk napsütéses, világos helyre, de a nyári nagy melegben ne érje közvetlen napfény a leveleket.
Alaposan öntözzük meg, majd a következő locsolással várjunk, amíg a talaj kiszikkad. Figyeljünk rá, hogy a földjében ne keletkezzen pangó víz. Egyedül nevelve ne, de más növénnyel társítva, hetente kapjon tápot.
A kömény jó vízelvezető, agyagos földet kedveli, de rosszul tűri az átültetést. A magokat szórjuk ki az ágyásba, vagy egy kis cserépbe vessünk el belőlük néhányat, majd amikor kihajtanak egyeljük ki.
Köménymaggal megszórhatjuk a hús, ízesíthetjük a leveseket, salátákat, kenyeret és süteményeket.
A fiatal növény leveleit salátának is használhatjuk.
Ha a káposztalébe köménymagot teszünk, a főzéskor elveszi a kellemetlen illatot.
Ha nyers köménymagot rágcsálunk, felfrissül tőle a leheletünk.
A székszorulásos panaszokat enyhíthetjük vele.